Avon disponibilizează 2.500 de angajaţi şi îşi mută sediul în Marea Britanie

Avon, o companie americană de cosmetice cu afaceri şi în România, vrea să taie 2.500 de locuri de muncă şi să îşi mute sediul în Marea Britanie, ca parte a unui plan de reducere a costurilor, scrie Bloomberg.

1682 afișări
Imaginea articolului Avon disponibilizează 2.500 de angajaţi şi îşi mută sediul în Marea Britanie

Avon disponibilizează 2.500 de angajaţi şi îşi mută sediul în Marea Britanie

Mutarea va genera cheltuieli de 60 de milioane de dolari în primul trimestru, însă reprezentanţii companiei se aşteaptă ca măsurile să economisească până la 70 milioane dolari până în 2017.

Mutarea vine în urma separării business-ului din America de Nord, după ce Cerberus Capital Management a cumpărat un pachet majoritar de acţiuni în cadrul diviziei. Această mişcare va ajuta Avon să îşi concentreze eforutrile în afara Statelor Unite, unde vânzările directe de cosmetice sunt mult mai populare.

”Planul de reorganizare va aduce mai aproape afacerile, atât pe partea de comercial, cât şi pe partea de corporate, ceea ce va îmbunătăţi semnificativ eficienţa şi va aduce la reducere substanţială a costurilor”, a spus Sheri McCoy, CEO Avon.

După anunţul privind relocarea, acţiunile Avon au urcat cu 3,9%. Propulsate de creşterea de luni, acţiunile producătorului american de cosmetice au urcat cu 8,1% anul acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici