Baconschi: IMM-uri "perfecţionate şi performante" din Germania doresc să intre pe piaţa din România

Multe IMM-uri din Germania, "extrem de perfecţionate şi performante", doresc să intre pe piaţa din România, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, precizând că a transmis un mesaj de încurajare pentru investitorii germani în legătură cu situaţia din România.

655 afișări
Imaginea articolului Baconschi: IMM-uri "perfecţionate şi performante" din Germania doresc să intre pe piaţa din România

Baconschi: IMM-uri "perfecţionate şi performante" din Germania doresc să intre pe piaţa din România (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)Andr

Ministrul Teodor Baconschi face o vizită de două zile în Germania, la invitaţia omologului său, Guido Westerwelle.

"În prima zi a vizitei am avut o serie de întâlniri politice", a spus Baconschi.

El a menţionat în acest context întrevederea cu Peter Hinze, secretar de stat în ministerul Economiei şi Tehnologiei şi, totodată, copreşedinte al Consiliului economic româno-german, cu care a trecut în revistă dezvoltarea "foarte promiţătoare" a relaţiilor comerciale bilaterale.

"Chiar în discuţiile cu Peter Hinze am arătat că aşteptăm noi investiţii germane în România. El mi-a spus că sunt multe întreprinderi mici şi mijlocii de nişă, extrem de perfecţionate şi performante, care doresc să intre pe piaţa din România. I-am spus că toate condiţiile sunt reunite - situaţia macroeconomică, fiscală, dar şi legală sunt încurajatoare - şi la proxima reuniune a Consiliul economic româno-german vor fi transmise, pe sectoare, toate informaţiile relevante pentru ca intenţia acestor companii de mai mici dimensiuni să poată fi materializată", a spus ministrul.

Teodor Baconschi s-a întâlnit de asemenea cu Peter Altmaier, liderul executiv al facţiunii CDU-CSU din Bundestag. "Am trecut în revistă subiecte europene, dar şi chestiunea legată de posibilitatea deblocarii procesului de extindere a Spaţiului Schengen", a spus Baconschi, referitor la această întâlnire.

Ministrul a susţinut şi o prelegere despre situaţia politică a UE la Fundaţia Konrad Adenauer. El a menţionat că a semnat un protocol de colaborare între Fundaţia Creştin-Democrată şi Fundaţia Konrad Adenauer.

Teodor Baconschi se întâlneşte, miercuri, cu omologul de la Berlin, pentru discuţii bilaterale, dar şi cu mai mulţi consilieri de afaceri europene şi politică externă ai cancelarului Angela Merkel.

Totodată, ministrul va susţine o conferinţă la Institutul german pentru relaţii internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici