Banca Angliei: Creşterile salariale din Marea Britanie, la nivel scăzut, inclusiv din cauza imigranţilor

Creşterile salariale din Marea Britanie se menţin la niveluri scăzute, notează guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, afirmând că una dintre cauzele acestei situaţii sunt angajaţii străini.

234 afișări
Imaginea articolului Banca Angliei: Creşterile salariale din Marea Britanie, la nivel scăzut, inclusiv din cauza imigranţilor

Banca Angliei: Creşterile salariale din Marea Britanie, la nivel scăzut, inclusiv din cauza imigranţilor (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Salariile au crescut cu circa 2% la sută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - cu mai puţin de jumătate din media creşterilor salariale anterioară crizei financiare -, iar riscul principal constă în menţinerea tendinţei de scădere a ritmului majorărilor salariale", a explicat Mark Carney, potrivit ziarului The Guardian.

În perioada ianuarie - martie 2015, salariile britanice au crescut cu 2,2% comparativ cu primul trimestru al anului 2014.

Mark Carney a enumerat îmbătrânirea angajaţilor (şi scăderea randamentului) şi influxul de forţă de muncă din străinătate printre cauzele care au obstrucţionat creşterile salariale.

Banca Angliei a redus estimările privind creşterea economică a Marii Britanii pe următorii trei ani, sugerând că va începe să crească rata dobânzii de referinţă abia peste aproximativ un an. Potrivit băncii centrale, economia Marii Britanii va avea anul acesta o creştere de 2,5 %, faţă de proiecţia de 2,9 % făcută în februarie.

În anul 2014, Marea Britanie a avut cea mai rapidă creştere economică dintre ţările avansate, recuperând terenul pierdut în timpul crizei economice, dar ritmul economiei a început să scadă anul acesta.

Banca Angliei a explicat estimarea prin faptul că rata dobânzilor probabil va creşte într-un ritm mai accelerat decât profiturile pieţelor financiare. În plus, valoarea lirei sterline a crescut, iar perspectivele în sectorul construţiei de locuinţe şi productivităţii sunt în scădere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici