Banca Transilvania: Fără IMM Invest, creditele acordate de noi în prima jumătate a anului ar fi fost cu 30-40% mai mici

  • Cea mai mare bancă locală a aprobat peste 5.400 de credite garantate prin programul guvernamental IMM Invest
  • Valoarea creditelor aprobate de BT prin IMM Invest este de 2 miliarde de lei
  • IMM Invest a adus jumătate din valoarea creditelor noi acordate de Banca Transilvania
1821 afișări

IMM Invest, programul guvernamental prin care statul garantează creditele luate de firmele care vor să se dezvolte, a salvat băncile de la scăderile de business generate de criza coronavirusului. Spre exemplu, Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală, ar fi pierdut până la 50% din ”business-ul” de credite noi dacă nu intervenea statul cu IMM Invest.

În total, peste 66.000 de antreprenori au aplicat pentru un credit garantat de stat prin intermediul IMM Invest, iar până în prezent au fost aprobate peste 12.000 de credite.

Tiberiu Moisă, director general adjunct Banca Transilvania: ”Fără IMM Invest, în primele şase luni ale anului, creditele BT, organice, ar fi fost cu 30- 40% mai mici decât sunt acuma. Iar dacă ne uităm la ultimele luni care exprimă un anumit nivel în pandemie, dacă ne uităm la aprilie, mai, iunie, pe anumite zone, vedem chiar şi 50%. Deci IMM Invest, din punctul meu de vedere, a adus până la jumătate din volumul de credite pe care le-a acordat Banca Transilvania.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici