Băncile americane au lichidităţi record, de aproape 1.000 miliarde de dolari

Lichidităţile băncilor americane au atins un nivel record, de 981 miliarde de dolari în săptămâna încheiată la 27 iulie, potrivit datelor Rezervei Federale, de peste trei ori mai mari decât în iulie 2008, înainte de prăbuşirea Lehman Broters şi declanşarea crizei financiare globale.

400 afișări
Imaginea articolului Băncile americane au lichidităţi record, de aproape 1.000 miliarde de dolari

Dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Depozitele la băncile americane ar putea să crească în continuare, dacă investitorii retrag fonduri din Europa, ca urmare a crizei, pentru a-i plasa în instituţiile de credit americane, notează Bloomberg.

Aceste fonduri nu vor fi binevenite. Din cauza oportunităţilor reduse de a împrumuta profitabil, băncile din SUA ar putea fi nevoite să impună taxe la depozite.

Bank of New York Mellon a anunţat, săptămâna trecută, planuri de a taxa clienţii instituţionali pentru depozitele foarte mari, de peste 50 de milioane de dolari. Într-o scrisoare către clienţi, banca a explicat că ia măsuri pentru a transfera costurile suportate din cauza creşterii depozitelor în dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici