Băncile chineze de stat au cumpărat masiv dolari pentru a deprecia yuanul

Băncile chineze de stat au depreciat marţi yuanul prin achiziţii masive de dolari din piaţă, mişcare care sugerează schimbarea strategiei băncii centrale de la Beijing în privinţa ritmului de apreciere a cursului monedei naţionale.

27 afișări
Imaginea articolului Băncile chineze de stat au cumpărat masiv dolari pentru a deprecia yuanul

Băncile chineze de stat au cumpărat masiv dolari pentru a deprecia yuanul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yuanul a crescut în prima parte a şedinţei de marţi, după ce Banca Populară a Chinei a afişat un curs de referinţă neaşteptat de ridicat în debutul zilei, de 6,7980 yuani/dolar, nivel apropiat de închiderea de luni.

Deschiderea afişată de banca centrală chineză a surprins mulţi participanţi la piaţă, care se aşteptau ca instituţia să încerce să inducă un trend descendent yuanului după creşterea semnificativă de luni.

Achiziţiile masive de dolari derulate de băncile chineze de stat au depreciat rapid yuanul la un maxim de 6,8229 yuani/dolar, în scădere cu 0,37% faţă de referinţa de luni.

Moneda chineză a crescut luni cu aproape 0,5%, cel mai puternic avans înregistrat din 2005 şi prima modificare a cursului din ultimii doi ani.

Unii traderi consideră că achiziţiile concertate derulate de băncile din China ar putea reprezenta intervenţia indirectă a băncii centrale pentru a menţine moneda la un nivel depreciat faţă de valutele occidentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici