Băncile din Grecia rămân închise încă cel puţin două zile

Băncile din Grecia rămân închise pentru cel puţin încă 48 de ore, anunţă surse din cadrul Ministerului de Finanţe, citate de Reuters. Dimitris Mardas, secretar de Stat în Ministerul elen de Finanţe, s-a întâlnit luni cu şefii principalelor bănci elene.

178 afișări
Imaginea articolului Băncile din Grecia rămân închise încă cel puţin două zile

Băncile din Grecia rămân închise încă cel puţin două zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul întrevederii s-a stabilit ca băncile să rămână închise până joi, cel mai devreme.

Băncile din Grecia sunt închise din 29 iunie, iar rretragerile de la bancomate sunt limitate la 60 de euro, în cadrul măsurilor de control al capitalului impuse după intrarea economiei elene în incapacitate de plăţi.

Liderii zonei euro au ajuns, luni dimineaţă, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro.

Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu într-un pachet de creştere în valoare de 35 de miliarde de euro care va permite ţării să rămână în zona euro, a declarat premierul Alexis Tsipras. "Acordul este dificil dar am evitat continuarea retragerilor activelor în străinătate. Am evitat un plan de strangulare financiară şi de prăbuşire a sistemului bancar. În această bătălie dură, am reuşit să obţinem restructurarea datoriilor", a afirmat Tsipras.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici