Băncile europene ar putea pierde 244 mld. euro după reforma legislaţiei sistemului bancar

Băncile europene s-ar putea confrunta cu o "notă de plată" de 244 miliarde euro, totalizând profiturile pierdute şi creşterea cerinţelor de capital, în urma înăspririi legislaţiei sistemului bancar, potrivit estimărilor Credit Suisse, citate de Bloomberg.

13 afișări
Imaginea articolului Băncile europene ar putea pierde 244 mld. euro după reforma legislaţiei sistemului bancar

Băncile europene ar putea pierde 244 mld. euro după reforma legislaţiei sistemului bancar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii băncii elveţiene anticipează că profiturile băncilor europene ar putea fi, în anul 2012, cu 37% mai reduse decât se estimează în prezent.

Băncile ar putea fi supuse unor reglementări mai stricte privind managementul capitalului şi lichidităţii, dar şi unor noi reguli privind derivatele şi unor taxe speciale, potrivit analiştilor.

Zece bănci, printre care Credit Agricole şi Commerzbank, ar putea înregistra un deficit de capital de 24 miliarde euro în 2012 din cauza înăspririi cerinţelor de capital.

Analiştii Credit Suisse consideră că UBS, Danske Bank, Standard Chartered şi UniCredit sunt cel mai bine poziţionate în contextul "riscului regulatoriu" şi expunerii limitate la datorii de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici