„Bani aruncaţi la gunoi”. Ce se întâmplă cu 20% din cheltuielile pentru sănătate din Europa, potrivit unui oficial OCDE

  • Înalt oficial OCDE: Sistemele actuale de sănătate din Europa se confruntă cu disfuncţionalităţi de durată
  • Aproape 20% din cheltuielile din domeniul sănătăţii din Europa sunt „bani aruncaţi la gunoi“
  • 10% din toate cheltuielile unui spital se duc pe corectarea erorilor făcute în tratarea oamenilor
988 afișări
Imaginea articolului „Bani aruncaţi la gunoi”. Ce se întâmplă cu 20% din cheltuielile pentru sănătate din Europa, potrivit unui oficial OCDE

FOTO: Profimedia

„Problema nu sunt persoanele fizice, este sistemul care nu-i ajută nici pe pacienţi, şi nici pe cei care trebuie să plătească pentru finanţarea sistemelor de sănătate“, a spus Mark Pearson, vicedirector pentru forţa de muncă şi afaceri sociale la OCDE.

El a precizat că 10% din toate cheltuielile unui spital se duc pe corectarea erorilor făcute în tratarea oamenilor. Apoi, cheltuielile cu sănătatea au ca scop în mod covârşitor îngrijirea curativă, nu prevenţia.

De asemenea, remarcă Pearson, fluxul de date către factorii de decizie ar trebui îmbunătăţit, iar factorii de decizie în domeniul sănătăţii ar trebui să evite mesajele confuze către public.

El a mai spus că bugetele integrate pot contribui la promovarea unor servicii mai bune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici