Bani mai mulţi, dar puţini pentru Sănătate. România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate, ultimul loc din UE

  • România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate, ultimul loc din UE
  • Bani s-au alocat mai mulţi de la an la an, dar şi cheltuielile cu bolnavii au crescut
  • În medicina de familie şi prevenţie nu se investeşte la fel de mult ca în spitale
  • Spitalele sunt pline de cazuri care ar putea fi tratate fără spitalizare
  • Avem manageri care nu ştiu să coordoneze resurse materiale şi umane
748 afișări
Imaginea articolului Bani mai mulţi, dar puţini pentru Sănătate. România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate, ultimul loc din UE

Bani mai mulţi, dar puţini pentru Sănătate. România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate, ultimul loc din UE

Sănătatea ta costă puţin în ochii guvernanţilor. România alocă 5,6% din PIB, fiind pe ultima poziţie în U.E.  În fiecare an, s-au alocat bani mai mulţi, dar insuficienţi. Spitale noi nu s-au construit şi investiţiile se lasă aşteptate.

Marius Ungureanu este doctor şi lector  la Universitatea Babeş-Bolyai. A fost consilier personal al fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cel care a preluat mandatul după tragedia Colectiv. El îţi spune că şi cheltuielile sanitare au crescut pentru că suntem din ce în ce mai bolnavi.

MARIUS UNGUREANU DOCTOR LECTOR UNIVERSITAR: O rată mare de persoane care au diferite patologii, persoane care au boli cronice, vasculare, cancere. Avem manageri care nu sunt suficienţi pregătiţi. Avem manageri care sunt la influenţa politicului. La neamţ au fost 8 manageri în ultimele 12 luni. Aşa ceva inacceptabil. Vedem cazuri peste cazuri de corupţie mare, corupţie mică la nivelurile cele mai înalte.

Tot Marius îţi spune că strategia de sănătate ar trebui schimbată complet. Trebuie mai mulţi bani pentru investiţii în ambulator şi medicina de familie să mai uşureze povara spitalelor.

MARIUS UNGUREANU DOCTOR LECTOR UNIVERSITAR: Să vă dau un exemplu, de ce să internăm un pacient cu hipertensiv doar pentru monitorizarea tensiunii timp de 7 zile într-un spital care înseamnă nişte costuri enorme când acest lucru ar putea fi făcut în ambulator. 

BUGET MINISTERUL SĂNĂTĂŢII (% DIN PIB)

  • 2019 – 5 %
  • 2020 – 5,6 %

441 MII DE SALARIAŢI SĂNĂTATE (PRIVAT+STAT)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici