Bani pentru un trai decent. De ce sumă are nevoie o familie

  • O familie cu patru membri are nevoie de 7.300 de lei pe lună
  • De 2.818 lei are o singură persoană nevoie pentru un trai decent
  • Penelopa spune că dă până la 3.000 de lei numai pe mâncare
2193 afișări
Imaginea articolului Bani pentru un trai decent. De ce sumă are nevoie o familie

Bani pentru un trai decent

În România, ca să trăieşti decent dacă ai o familie de patru membri, ai nevoie de 7.300 de lei. Dacă eşti singur, ca să ai un trai decent, ai nevoie de 2.818 lei, iar dacă sunteţi doi adulţi veţi avea nevoie de 4.600 lei. Astea sunt concluziile Fundaţiei Friedrich Stiftung după ce s-a uitat pe cifrele de la INS. Penelopa nu are încă nici copii şi nici relaţie. Ea spune că cei mai mulţi bani îi dă pe mâncare.

Salariul mediu net la noi este de 3.320 de lei, conform ZF. Salariul minim este de 1.350 de lei. Pentru că stai mai mult acasă, cheltuieşti cu 8,8% mai mult pe locuinţă faţă de 2019

Iată ce spune Penelopa: ”Undeva la 2.000 de lei- 3.000 de lei numai mâncare. Eu sinceră să fiu am o dietă destul de sănătoasă, adică încerc să am o dietă cât mai sănătoasă şi atunci destul de mulţi bani se duc pe mâncare.  Nu ştiu, bănuiesc că ar trebui să definească ce înseamnă decent. Vrei să mănânci sănătos pentru că dacă n-ai o alimentaţie sănătoasă, după te duce la o grămadă de probleme de sănătate. ”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici