Banii de la FMI vor intra marţi în contul BNR şi cel al Finanţelor

Tranşele a treia şi a patra din acordul stand-by de împrumut cu FMI, în valoare cumulată de 2,45 miliarde de euro, vor intra marţi în contul Băncii Naţionale a României şi cel al Trezoreriei statului.

39 afișări
Imaginea articolului Banii de la FMI vor intra marţi în contul BNR şi cel al Finanţelor

Banii de la FMI vor intra marţi în contul BNR şi cel al Finanţelor (Montaj foto)

Potrivit ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, banii destinaţi acoperirii deficitului bugetar, reprezentând jumătate din cele două tranşe, vor alimenta contul Trezoreriei deschis la BNR în cursul zilei de marţi.

Totodată, purtătorul de cuvânt al BNR, Mugur Şteţ, a afirmat că suma destinată băncii centrale va fi virată tot marţi.

Consiliul Director al FMI a aprobat, vineri, raportul de evaluare a acordului stand-by cu România şi eliberarea tranşelor trei şi patru, în valoare de aproximativ 2,45 miliarde euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici