Bank of America a recompensat angajaţii pentru atingerea cotelor la CONFISCĂRI de locuinţe

Bank of America, a doua mare bancă din Statele Unite, a recompensat angajaţii cu bonusuri şi carduri de cadouri pentru atingerea cotelor fixate pentru confiscările de locuinţe, potrivit declaraţiilor date în justiţie de foşti salariaţi ai instituţiei de credit.

276 afișări
Imaginea articolului Bank of America a recompensat angajaţii pentru atingerea cotelor la CONFISCĂRI de locuinţe

Bank of America a recompensat angajaţii pentru atingerea cotelor la CONFISCĂRI de locuinţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajaţi în domeniul creditelor ipotecare au comis falsuri şi li s-a cerut de către conducere să întârzie cererile de asistenţă din partea clienţilor, solicitând documente pe care banca le primise deja, potrivit declaraţiilor unor foşti angajaţi al Bank of America, făcute săptămâna trecută la un tribunal federal din Boston, transmite Bloomberg.

Banca a respins în mod nejustificat cereri pentru un program de modificare a contractelor de împrumut, a declarat Simone Gordon, specialist în reducerea pierderilor, care a plecat de la Bank of America în 2012.

"Ni se spunea în mod regulat că rolul nostru este să maximizăm comisioanele prin amânarea şi prelungirea procesului de modificare a contractelor de credit, prin orice mijloc", a spus Gordon.

Conducerea a instruit angajaţii să întârzie modificările spunând clienţilor că documentele sunt în curs de analiză, chiar dacă nu se întâmpla acest lucru, a arătat Gordon.

Bank of America, care a cheltuit peste 45 de miliarde de dolari pentru închiderea unui litigiu legat de preluarea în 2008 a Countrywide Financial, este dată în judecată de proprietari de locuinţe care nu au beneficiat de modificarea permanentă a contractelor de credit, după ce au efectuat plăţi într-un program pilot, potrivit documentelor din justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici