Bank of America va muta active de 50 miliarde de dolari de la Dublin la Londra, pentru scăderea taxelor

Bank of America va transfera de la subsidiara din Dublin la cea de la Londra active de 50 miliarde de dolari, constituite în derivate financiare, potrivit unor surse citate de Financial Times, măsură care va reduce taxele plătite de instituţia de credit.

123 afișări
Imaginea articolului Bank of America va muta active de 50 miliarde de dolari de la Dublin la Londra, pentru scăderea taxelor

Bank of America va muta active de 50 miliarde de dolari de la Dublin la Londra, pentru scăderea taxelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia face parte din planul de reorganizare a operaţiunilor la nivel mondial, încurajat de autorităţile de reglementare, informează Financial Times.

Banca va avea însă de câştigat şi în plan fiscal. Pierderile masive acumulate de Bank of America în Marea Britanie îi asigură reduceri semnificative de taxe din partea guvernului, astfel că eventualele profituri generate de derivatele transferate din Irlanda vor genera taxe mai mici.

Bank of America, a zecea bancă din lume după active, este una dintre cele mai importante instituţii de credit din Irlanda. Deşi operaţiunile pe piaţa irlandeză sunt restrânse, Dublinul este centrul activităţilor europene ale băncii, afacerile şi profitul obţinute din corporate banking, administrarea activelor şi trazacţii financiare având sediul acolo.

Grupul american a obţinut operaţiunile din Dublin în 2008, când a preluat banca de investiţii Merrill Lynch printr-o tranzacţie de urgenţă intermediată de guvern, la apogeul crizei financiare.

Surse bancare susţin că guvernul irlandez este deranjat de transferarea unui pachet atât de mare de active în străinătate, în timp ce autorităţile britanice doresc un control mai strâns asupra operaţiunilor europene ale băncii.

Irlanda pierde treptat avantajul sistemului fiscal flexibil, care a determinat numeroase companii să aleagă Dublinul ca centru pentru operaţiunile europene. Marea Britanie a redus deja taxele aplicate companiilor, cu o nouă scădere a impozitului pe profit programată pentru luna aprilie, când rata va coborî la 23%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici