Barclays pregăteşte un plan de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde de lire, inclusiv mii de concedieri

Banca britanică Barclays pregăteşte un program de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde lire sterline (2,3 miliarde euro), care include câteva mii de concedieri, cele mai multe la divizia de investment banking, au declarat surse bancare citate de Financial Times, preluat de CNBC.

199 afișări
Imaginea articolului Barclays pregăteşte un plan de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde de lire, inclusiv mii de concedieri

Barclays pregăteşte un plan de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde de lire, inclusiv mii de concedieri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prezent, Barclays are cheltuieli de circa 20 miliarde lire sterline pe an.

Cea mai mare parte a programului vizează reducerea operaţiunilor de investment banking din Asia, precum şi retragerea parţială de pe pieţele de retail şi commercial banking din anumite zone ale Europei, inclusiv Italia, potrivit surselor citate, informează CNBC.

Planul presupune câteva mii de concedieri, inclusiv până la 2.000 la divizia de investment banking, şi va fi anunţat marţi de directorul general Antony Jenkins, care a preluat conducerea băncii în luna august.

Jenkins încearcă să reinventeze valorile etice ale Barclays, pe lângă misiunea de a revigora performanţele financiare ale băncii. El a declarat că va renunţa la operaţiunile de investiţii în zone problematice din punct de vedere etic, precum tranzacţionarea de mărfuri din domeniul alimentar, şi la divizia care ajută clienţii să-şi reducă la minimum taxele plătite.

Deşi afacerea de reorganizare fiscală este una dintre cele mai profitabile ale băncii, reputaţia Barclays a avut de suferit din cauza acestor servicii.

Barclays a fost implicată în mai multe scandaluri în ultimii ani, fiind amendată recent cu 290 milioane lire sterline de autorităţile din SUA şi Marea Britanie pentru manipularea dobânzilor pe piaţa interbancară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici