Băsescu: Am rugat ca DG Competition să analizeze mai repede contractele din electricitate, în special cele cu firme care au un birou şi un telefon

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, după întâlnirea cu delegaţia "troicii" FMI, BM şi CE, că a adresat reprezentantului Executivului UE rugamintea ca DG Competition să analizeze mai rapid contractele din electricitate, în special cele cu firme care au un birou şi un telefon.

319 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am rugat ca DG Competition să analizeze mai repede contractele din electricitate, în special cele cu firme care au un birou şi un telefon

Băsescu: Am rugat ca DG Competition să analizeze mai repede contractele din electricitate, în special cele cu firme care au un birou şi un telefon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă pot spune că am adresat reprezentantului Comisiei Europene în delegaţie rugămintea de a consolida solicitarea noastră ca DG, din Comisia Europeană, să analizeze mai rapid contractele din electricitate", a declarat Traian Băsescu.

El a spus că nu este interesat doar de ALRO şi Sidex Galaţi.

"Sigur, nu ne interesează doar ALRO şi Sidex Galaţi, unde sunt convins că lucrurile nu pot fi considerate ajutor de stat, dar în mod deosebit contractele care sunt încheiate cu firme care au un birou şi un telefon şi primesc, că au contracte uriase de la Hidro, trebuiesc analizate şi văzut dacă se înscriu în regulile de competiţie europeană. Dacă nu, vor trebui anulate şi plătite daunele corespunzatoare", a conchis şeful statului.

Preşedintele a primit la Cotroceni, joi, o delegaţie a reprezentanţilor CE, BM şi FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici