Băsescu: Avem de la UE 5 miliarde euro până în 2015, insuficient pentru modernizarea infrastructurii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că deşi are la dispoziţie de la UE, până în 2015, cinci miliarde de euro, România are nevoie de investiţii mult mai mari pentru modernizarea infrastructurii, iar sumele necesare pot proveni din investiţii.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Avem de la UE 5 miliarde euro până în 2015, insuficient pentru modernizarea infrastructurii

Băsescu: Avem de la UE 5 miliarde euro până în 2015, insuficient pentru modernizarea infrastructurii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Un alt domeniu de mare interes pentru România este infrastructura însăşi. Este adevărat, România beneficiază de sume importante alocate de UE pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare. Nu va fi însă suficient. Chiar dacă până în 2015 avem la dispoziţie cinci miliarde de euro de la UE, cu certitudine România are nevoie de investiţii mult mai mari pentru a-şi moderniza reţeaua de autostrăzi şi a-şi moderniza reţeaua de căi ferate. Este un alt loc în care cine vrea să investească poate să investească cu atât mai mult cu cât de curând avem şi o lege favorabilă pentru parteneriatul public-privat", le-a spus preşedintele participanţilor la Forumul de Cooperare al Golfului.

Şeful statului a adăugat, de altfel, că în România se poate investi eficient în orice domeniu.

"Dacă am vorbit despre ce se mai poate face în România ca afacere, aş trage o singură concluzie: orice. În România se poate investi eficient în orice domeniu exact datorită acestui motiv - decalajul de dezvoltare dintre România şi alte state ale UE. Iar această diferenţă nu poate fi acoperită nici cu resursele bugetului de stat, nici cu resursele puse la dispoziţie de UE, ci atrăgând investiţii", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai subliniat că din perspectiva sa acest forum este evenimentul economic al anului nu neapărat pentru că se aşteaptă la semnarea de contracte ci pentru că se aşteaptă ca în urma acestui eveniment oamenii de afaceri din Golf să descopere România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici