Băsescu: Cel mai mare politician e piaţa, a pus politicienii la zid. Trebuie armistiţiu pe 3-5 ani

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că cel mai mare politician al lumii a apărut şi el şi se numeşte "piaţa", care a pus politicienii din Europa "cu spatele la zid", iar conflictul "piaţă- politicieni" trebuie rezolvat printr-un "armistiţiu" pe 3, 4, 5 ani.

423 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cel mai mare politician e piaţa, a pus politicienii la zid. Trebuie armistiţiu pe 3-5 ani

Băsescu: Cel mai mare politician e piaţa, a pus politicienii la zid. Trebuie armistiţiu pe 3-5 ani (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"A apărut cel mai mare politician al lumii. Spre dezamăgirea multora el nu se numeşte nici Obama, nici Merkel, nici Sarkozy, nici Băsescu, nici Papandreou. Numele acestui politician este «piaţa»", a declarat preşedintele Traian Băsescu, prezent la evenimentul de lansare a Raportului de Competitivitate organizat de AmCham.

Şeful statului a explicat că în ultima perioadă nu a mai auzit niciun politician referindu-se la electorat, ci "toţi încearcă să satisfacă piaţa".

"Piaţa ne-a pus pe toţi cu spatele la zid, cel puţin în Europa, şi ne cere mai mult decât putem da", a apreciat Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că "acest conflict piaţă-politicieni trebuie să înceteze printr-un armistiţiu pe 3, 4, 5 ani", deoarece piaţa nu îi poate omorî pe cei care i-au oferit cel mai mult, adică Guvernele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici