Băsescu: Consiliul European a decis ca reactoarele nucleare din UE să fie supuse unor teste de stres

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, că la Consiliul European s-a decis declanşarea unor procese prin care să fie supuse testelor de stres toate reactoarele nucleare din spaţiul UE şi că statele membre se angajează să implementeze cele mai noi tehnologii în dezvoltările de instalaţii nucleare.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Consiliul European a decis ca reactoarele nucleare din UE să fie supuse unor teste de stres

Băsescu: Consiliul European a decis ca reactoarele nucleare din UE să fie supuse unor teste de stres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un subiect important discutat a fost legat de lecţia japoneză - securitatea nucleară. Consiliul a stabilit declanşarea unor procese prin care să fie supuse testelor, aşa numitele teste de stres, toate reactoarele nucleare din UE", a declarat după şedinţa Consiliului European Traian Băsescu.

El a adăugat că rezultatele testelor vor fi aduse la cunoştinţa publicului.

De asemenea, Comisia va revizui actualul cadru de reglementare pentru instalaţiile nucleare, reglementările de securitate. În sfârşit, statele membre se angajează să implementeze cele mai moderne tehnologii în dezvoltările de instalaţii nucleare. Sigur, urmează să vină tehnicienii să ne spună care sunt cele mai noi tehnologii în diversele sisteme, fie că se foloseşte combustibil îmbogăţit fie că se foloseşte combustibil neîmbogăţit, aşa cum foloseşte România, a mai afirmat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici