Băsescu, delegaţiei FMI: E greu să rămânem pe drumul corect în an electoral, dar suntem hotărâţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la începutul întrevederii cu delegaţia FMI, BM şi CE, că pentru România este "o adevărată provocare" să rămână, în acest an electoral, pe drumul corect macroeconomic, el menţionând că autorităţile de la Bucureşti sunt determinate să păstreze direcţia.

323 afișări
Imaginea articolului Băsescu, delegaţiei FMI: E greu să rămânem pe drumul corect în an electoral, dar suntem hotărâţi

Băsescu, delegaţiei FMI: E greu să rămânem pe drumul corect în an electoral, dar suntem hotărâţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sper că evoluţia noastră economică va rămâne ceva mai pozitivă decât a altor state UE, chiar dacă avem un an electoral şi aceasta este o adevărată provocare, rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral. Nu este chiar aşa uşor, dar noi suntem absolut hotărâţi să rămânem pe această direcţie", a spus preşedintele Traian Băsescu.

De asemenea, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a afirmat că perspectiva macroeconomică din UE este încă influenţată negativ, dar prognoza este că în acest an România "va rezista mai bine" decât media europeană.

"După cum ştiţi, sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe alte state. Nu o să fie la un nivel foarte ridicat în acest an, dar în orice caz, mai bine decât media europeană", a spus Franks.

Delegaţia comună a FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, venită la Bucureşti în a cincea vizită de evaluare a acordului preventiv semnat în 2011, a fost primită începând cu ora 13.00 de către preşedintele Băsescu la Palatul Cotroceni.

Precedenta primire la Palatul Cotroceni a delegaţiei comune a FMI, BM şi CE a fost în 3 februarie. Anterior, pe 31 ianuarie, preşedintele Băsescu a avut o altă întâlnire cu delegaţia organismelor financiare internaţionale şi a CE, el spunând atunci că semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles erau pozitive şi că, probabil, imaginea UE şi a zonei Euro va fi upgradată de către investitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici