Băsescu: Din criză economică ieşi "mai sănătos sau în metastaze"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1Tv, că din criza economică poţi ieşi, ca stat, "mai sănătos sau poţi să ieşi în metastaze" şi că o ţară în criză este ca o ţară în război.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Din criză economică ieşi "mai sănătos sau în metastaze"

Băsescu: Din criză economică ieşi "mai sănătos sau în metastaze" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"O ţară în criză este ca o ţară în război, aproape. Ăsta e cel mai greu război după războiul adevărat - criza economică - iar trupele sunt lovite pe la spate şi se demoralizează populaţia în spatele lor. Nu e în regulă. Ne-ar trebui puţină solidaritate, pentru că suntem aproape să ieşim din situaţia în care am fost, aduşi nu de România, că nu România a provocat criza globală", a declarat Traian Băsescu.

El a apreciat că, din criză, poţi să ieşi "mai sănătos sau poţi să ieşi în metastaze".

"Noi avem şansa să ieşim mai sănătoşi dacă Guvernul reuşeşte să ducă la îndeplinire obiectivele de reducere a cheltuielilor bugetare. Mi se pare inadmisibil ca în 2011, când terminăm actualul acord cu FMI, să luăm alt credit să plătim salarii şi pensii. Ar trebui, în primul rând, să nu ne mai creştem cheltuielile bugetare", a conchis şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici