Băsescu: Fără cele 2 tranşe de la FMI şi UE putem fi în imposibilitatea de a plăti salarii şi pensii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că "fără să tragem cele două tranşe de la FMI şi UE în octombrie, noiembrie, decembrie, putem fi în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile".

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fără cele 2 tranşe de la FMI şi UE putem fi în imposibilitatea de a plăti salarii şi pensii

Băsescu: Fără cele 2 tranşe de la FMI şi UE putem fi în imposibilitatea de a plăti salarii şi pensii (Imagine: Mediafax Foto/Mircea Roşca)

Traian Băsescu a avertizat că fără tragerea celor două tranşe de la FMI şi UE, în noiembrie şi decembrie vor fi dificultăţi.

"Fără să tragem cele două tranşe de la Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europenă, în luni lunile octombrie, noiembire, decembrie, deci în acest orizont de timp, avem dificultăţi sau, s-o spun foarte deschis: Putem fi în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile. Asta cu atât mai mult cu cât astăzi (miercuri, n.r.), la Curtea Constituţională s-a amânat Legea pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi care viza realizarea de economii prin concediu fără plată zece zile la aparatul bugetar. Asta ne pune în dificultate (...) Vreau să se înţeleagă foarte bine, prima criză pe care o avem este cea economică, iar criza politică trebuie rezolvată găsind formule să susţinem criza economică", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici