Băsescu: În 2011 România va semna un nou acord cu FMI

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că, în 2011, România va semna un nou acord cu FMI, precizând că, deşi statul român vrea, nimeni nu îl împrumută acum pe termen lung, din cauza deficitelor structurale.

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 2011 România va semna un nou acord cu FMI

Băsescu: În 2011 România va semna un nou acord cu FMI (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto/AFP)

"Nimeni în momentul de faţă nu împrumută România pe termen lung, din cauza deficitelor structurale", a afirmat şeful statului.

El a precizat că România are "probleme uriaşe să contracteze împrumuturi cu scadenţa la trei ani".

"România ar vrea, dar, datorită dezechilibrelor macroeconomice, nimeni nu o împrumută pe termen lung", a subliniat preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici