Băsescu: Mă aştept să începem restabilirea nivelului de trai dacă economia ne va permite

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după depunerea jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului Ungureanu, că se aşteaptă, după primul trimestru, dacă economia va confirma aşteptările, la începerea unui proces de restabilire a nivelului de trai al populaţiei.

223 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mă aştept să începem restabilirea nivelului de trai dacă economia ne va permite

Băsescu: Mă aştept să începem restabilirea nivelului de trai dacă economia ne va permite (Imagine: Shutterstock/Mediafax foto)

"Aştept ca acest Guvern să continue partea vitală care vizează consolidarea situaţiei economice şi financiare a României şi, în acelaşi timp, mă aştept ca, după primul trimestru, dacă economia va confirma aşteptările noastre şi ale populaţiei, să începem un proces de restabilire a nivelului de trai al populaţiei. Dar, repet, dacă economia ne va permite acest lucru", a spus Băsescu.

El a subliniat că "România nu trebuie să mai împrumute bani pentru a da salarii" şi "pentru a asigura asistenţa socială".

Preşedintele a reiterat că împrumuturile trebuie luate pentru a acoperi deficitul structural al fondului de pensii. "Rămânem, într-adevăr, cu un deficit structural major pe fondul de pensii şi pentru asta vom împrumuta bani. 3,6 miliarde de euro nu reprezintă pentru România un deficit mic, dar va trebui să-l acoperim şi din veniturile bugetului, şi din împrumuturi", a mai spus el.

Noul Guvern a depus, joi seară, jurământul în faţa preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici