Băsescu: Miniştrii care încă orbecăie cu aprobarea unor investiţii publice să dea avizul cât mai repede

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România trebuie să-şi menţină nivelul de investiţii, afirmând că "domnii miniştri care încă orbecăie cu aprobarea unor investiţii, fie ele şi străine, trebuie să dea avizul cât mai repede pentru începerea acestor investiţii".

206 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Miniştrii care încă orbecăie cu aprobarea unor investiţii publice să dea avizul cât mai repede

Băsescu: Miniştrii care încă orbecăie cu aprobarea unor investiţii publice să dea avizul cât mai repede (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Am mai stabilit împreună cu Guvernul şi cu guvernatorul şi un lucru care mi se pare important - bugetul nu trebuie să afecteze investiţiile. Deci România trebuie să-şi menţină nivelul de investiţii. Ştiţi probabil că suntem al doilea stat ca procent din PIB alocat investiţiilor în UE şi trebuie să ne menţinem acest standard pentru că acesta este motorul sigur. Investiţia publică, fie că este în drumuri judeţene, în drumuri naţionale, în ce o fi, investiţia publică este cea care ne-a permis să menţinem încă un nivel acceptabil al şomajului", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că măsura unui deficit care să fie mai mic decât 3% trebuie acompaniată de menţinerea banilor pentru investiţii publice.

"Şi aici domnii miniştri care încă orbecăie cu aprobarea unor investiţii, fie ele şi străine, trebuie să dea avizul cât mai repede pentru începerea acestor investiţii", a continuat şeful statului.

Anterior, el a spus că în cadrul întâlnirii de luni de la Palatul Cotroceni s-a discutat despre nevoia de creare de locuri de muncă prin deschidere de exploatări miniere: aur, argint, cupru, precum şi realizarea investiţiilor străine în curs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici