Băsescu: Nu sunt speranţe ca Tarom să reia cursele spre SUA

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seara, că nu vrea să alimenteze speranţele unei reluări a curselor TAROM de la Bucureşti spre SUA, în condiţiile în care în prezent acestea produc pierderi mari companiei naţionale de transport aerian.

541 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu sunt speranţe ca Tarom să reia cursele spre SUA

Băsescu: Nu sunt speranţe ca Tarom să reia cursele spre SUA (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

"O să fiu foarte deschis. Din câte ştiu acum: nu! Pentru că TAROM zbura utilizând două aeronave Airbus 310, care, datorită numărului mic de locuri pentru această relaţie, avea 180 de locuri, şi datorită competiţiei extraordinare la transportul transatlantic, între Europa şi aeroporturi din SUA, nu a putut face faţă concurenţei. Cursa pe SUA, fiecare din ele, aducând pierderi de zeci de mii de dolari la cursă, milioane de dolari anual. TAROM este o companie care nu mai este subvenţionată şi trebuie să privească la propria ei supravieţuire", a spus Băsescu la Chicago, la o întâlnire cu românii din SUA, care au dorit să ştie dacă sunt şanse pentru reluarea acestor zboruri ale TAROM.

El a subliniat că e greu de crezut că acestea vor fi reluate în condiţiile actuale.

"Avioane avem prea mici ca să fie rentabile pe relaţia transatlantică. Cel puţin acesta este punctul de vedere al TAROM-ului. Deci, dacă v-aş da speranţe că măcar la anul o să fie, ar fi speranţe deşarte şi mai bine vă spun: e greu acum", a mai afirmat Băsescu, care a recunoscut totuşi importanţa, măcar şi sentimentală, a unui zbor direct al companiei naţionale de transport aerian care să lege România de SUA.

(Corespondenţă la la trimisul Mediafax la Chicago, Marius Frăţilă)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici