Băsescu: Poate că iluştrii salariaţi publici se vor orienta spre IMM-uri pentru salarii mai mari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că scăderile salariale în sectorul public ar putea avea ca efecte îndreptarea "iluştrilor" salariaţi din acest domeniu către sectorul privat, antrenarea investiţiilor în IMM-uri şi, poate, "câţiva kilometri de autostradă, spre satisfacţia lui Berceanu".

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Poate că iluştrii salariaţi publici se vor orienta spre IMM-uri pentru salarii mai mari

Băsescu: Poate că iluştrii salariaţi publici se vor orienta spre IMM-uri pentru salarii mai mari (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă nu consideră că măsurile anunţate, cum sunt scăderile de salarii, de pensii, de ajutoare de şomaj, vor avea efect şi în sistemul privat, preşedintele a spus că de fapt va fi vorba despre un efect pozitiv.

"Vor avea un efect foarte bun în sistemul privat. Vor elibera sistemul privat de obligaţiile pe care le are de a produce bani ca să ţinem un aparat de asemenea dimensiuni. Nu am vorbit de reducerea niciunui salariu în sectorul privat, nu există nimic care să vizeze sectorul privat. Tot ceea ce v-am spus este legat de sectorul bugetar de stat. Sigur, dacă vom reuşi să antrenăm investiţiile în IMM-uri, poate şi pentru câţiva kilometri de autostradă, spre satisfacţia lui Berceanu, poate că iluştrii salariaţi din sectorul public, constatând că li s-a redus salariul cu 25%, se vor îndrepta către acele IMM-uri unde ar putea să aibă salarii mai mari. Dar sistemul bugetar nu poate fi atât de sus din punctul de vedere al salarizării şi al veniturilor în mod deosebit, în raport cu sectorul privat, care produce bani din care trăieşte sistemul bugetar", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Surse participante la negocierile cu FMI au declarat pentru MEDIAFAX că peste 140.000 de angajaţi din sectorul public vor fi disponibilizaţi până la începutul anului viitor, pentru a menţine cheltuielile de personal în 2011 în limitele convenite cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici