Băsescu: România a depăşit vârful crizei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la Etno TV, că România a depăşit vârful crizei şi a dat asigurări că peste cinci ani o să fie de două ori mai bună creşterea salariilor şi a pensiilor, decât a fost din 2004 până acum.

39 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România a depăşit vârful crizei

Băsescu: România a depăşit vârful crizei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi din această criză vom ieşi cu convingerea că nici măcar o criză nu ne poate înfrânge. Nici măcar o mare criză economică. Pentru că România a depăşit stadiul la care era extrem de vulnerabilă. (...) După criză mai rău nu ne poate fi. Este clar că plecăm în sus. Criza asta după mine a fost şi măsura capacităţii noastre de a depăşi greutăţile. Deja vârful crizei s-a depăşit, de acum începem să revenim către creştere economică, iar în trimestrul doi al anului 2010 chiar vom relua din nou creşterea economică. Asta înseamnă că nu ne mai poate înfrânge nimic", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că, faţă de situaţia din 2004, românii trăiesc mai bine şi că în 2014 românii vor avea de două ori mai bună creşterea salariilor şi a pensiilor, decât a fost din 2004 până acum.

"Se trăieşte mai bine. Acum cinci ani, când am preluat eu mandatul, salariul mediu era 830 de lei. Astăzi este 1835 de lei. Pensia medie era 230 de lei. Astăzi este 715 lei. Deci veniturile populaţiei au crescut. România nu mai este aceeaşi în 2009 cu ce era în 2004. totuşi, eu cred că nu s-a îndeplinit urarea pentru români: să trăiască bine. Peste cinci ani o să fie de două ori mai bună creşterea salariilor şi a pensiilor, decât a fost din 2004 până acum", a adăugat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici