Băsescu: România va relua creşterea economică în 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că România va trece peste momentul economic dificil, îşi va relua creşterea economică în 2010 şi că împrumutul de FMI a fost contractat pentru a nu fi afectată rezerva Băncii Naţionale a României.

46 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România va relua creşterea economică în 2010

Băsescu: România va relua creşterea economică în 2010 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Chiar dacă trecem printr-un moment de criză economică, România nu mai este nicidecum România de acum cinci ani sau de acum zece ani, care să nu poată trece de momente economice dificile. Practic, acum avem resursele anului 2007, datorită reducerii creşterii economice. Deci nu suntem nici la stadiul 1995, nici la stadiul 1998, când eram pe punctul să intrăm în încetare de plăţi", a declarat Traian Băsescu la manifestările organizate de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere "Alexandru Ioan Cuza" cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, la Cercul Militar Naţional.

El a admis că România se află în situaţia în care împrumută bani.

"Împrumutăm bani pentru că nu vrem să ne afectăm rezerva Băncii Naţionale, care este de circa 26-27 de miliarde de euro. Orice stat are obligaţia să aibă rezerve valutare, dar nu înseamnă că România nu poate trece peste momentul economic dificil şi că nu îşi va relua creşterea economică în cursul anului 2010", a mai spus şeful statului în discursul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici