Băsescu:Trebuie investit în sistemele de irigaţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că România poate asigura producţia agricolă pentru a hrăni 80 de milioane de cetăţeni, dar o condiţie în acest sens sunt investiţiile în sisteme de irigaţii şi dezvoltarea mediului rural.

141 afișări
Imaginea articolului Băsescu:Trebuie investit în sistemele de irigaţii

Băsescu:Trebuie investit în sistemele de irigaţii (Imagine: Mediafax Foto)

"România are condiţii să asigure producţia agricolă pentru a hrăni 80 de milioane de cetăţeni. Noi importăm 70 la sută din ceea ce consumăm. Ceva este greşit în politicile noastre", a spus Băsescu.

Şeful statului a afirmat că dezvoltarea sectorului agricol trebuie făcută prin stimularea industriei alimentare şi prin dezvoltarea mediului rural pe linii de producţie agricolă.

"Cu stimularea industriei alimentare va creşte producţia agricolă. De asemenea, în mediul rural trebuie să se dezvolte linii de producţie agricolă. Singura soluţie să scoatem mediul rural din sărăcie este să dezvoltăm reţele de microintreprinderi. Mediul rural trebuie echipat cu unităţi de procesare a producţiei agricole", a spus Băsescu.

În acest sens, şeful statului a afirmat că este necesară dezvoltarea unor centre de preluare şi distribuţie a producţiei agricultorilor pentru că niciodată companii mari care au ca obiect de activitate vânzarea nu vor cumpăra marfă direct de la micii producători.

"Centrele regionale sunt importante pentru micii fermieri, care altfel sunt condamnaţi să rămână pe marginea drumului. Aceste investiţii se pot face cu resurse de la stat şi din bani europeni", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a adăugat că pentru creştrea producţiei agricole sunt necesare investiţii şi în sistemele de irigaţii, care trebuie refăcute, dar şi mai important, ele trebuie extinse.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici