Băsescu: Voi trimite bugetul pe 2014 înapoi în Parlament dacă rămâne aşa, sunt bani furaţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va trimite înapoi bugetul de stat pe 2014, dacă se păstrează creşterea accizei la benzină cu 7 cenţi şi se menţine creşterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea.

349 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Voi trimite bugetul pe 2014 înapoi în Parlament dacă rămâne aşa, sunt bani furaţi

Băsescu: Voi trimite bugetul pe 2014 înapoi în Parlament dacă rămâne aşa, sunt bani furaţi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Mă uit la bugetul anului viitor. Eu voi trimite bugetul înapoi, dacă rămâne aşa. Argumentul, am văzut la Ministerul lui Liviu Dragnea, este o creştere a bugetului cu o mie de miliarde", a spus preşedintele.

El a arătat că această creştere merge la regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, la modernizarea satului românesc, unde cresc alocările de la 199 de milioane la 800 de milioane şi la infrastructură de nivel judeţean, unde alocările cresc de la 77 de milioane, la 100 de milioane.

"Asta înseamnă o alocare suplimentară de 1,2 miiarde, pentru administraţiile locale, în condiţiile în care toate aceste programe sunt finanţate şi cu bani europeni", a mai declarat Băsescu la B1TV.

Şeful statului a menţionat că mai sunt necheltuiţi vreo 3 miliarde de euro, pentru aceste programe, de la dezvoltare rurală şi de la 1 ianuarie, intrăm pe exerciţiul bugetar nou al Uniunii Europene, astfel că, celor 3 miliarde li se adaugă alte 7 miliarde alocate pentru astfel de programe.

"În loc să utilizăm banii europeni, dăm banii direct şi sunt banii de la creşterea de la benzină. Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 cenţi a accizei la benzină şi vor menţine aceşti bani care pot fi uşor substituiţi cu bani europeni, le trimit bugetul înapoi, pentru că sunt bani furaţi din banii tuturor, pentru ca să asigure bani de campanie, cu licitaţii, cu atribuiri directe", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici