BCE a început luni că cumpere obligaţiuni garantate, în cadrul măsurilor de stimulare a economiei

Banca Centrală Europeană (BCE) a început luni să cumpere de la bănci obligaţiuni garantate, în cadrul unui program de stimulare a economiei zonei euro care nu reuşeşte să-şi revină, transmite MarketWatch.

106 afișări
Imaginea articolului BCE a început luni că cumpere obligaţiuni garantate, în cadrul măsurilor de stimulare a economiei

BCE a început luni că cumpere obligaţiuni garantate, în cadrul măsurilor de stimulare a economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O persoană apropiată situaţiei a precizat că BCE cumpără obligaţiuni garantate pe termen scurt, dintr-un număr de ţări, în tranşe de câte 25 de milioane de euro.

Obligaţiunile sunt garantate prin împrumuturi, precum cele ipotecare pentru locuinţe, şi sunt considerate cele mai sigure obligaţiuni vândute de bănci.

Programul BCE face parte dintr-un pachet de măsuri de stimulare anunţat în septembrie, care a inclus reducerea dobânzilor la noi minime record şi planul de achiziţie de obligaţiuni garantate prin active.

BCE nu a stabilit o ţintă precisă pentru aceste achiziţii şi nu se cunoaşte valoarea achiziţiilor efectuate luni.

Începând de săptămâna viitoare, BCE va anunţa în fiecare zi de luni valoarea achiziţiilor săptămânale de active.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici