BCR: Discutăm cu Guvernul despre "Prima Casă 3". Dorim garanţii de 50% de la stat

BCR discută cu Guvernul despre un program "Prima Casă 3" şi a propus totodată ca garanţiile date de stat în schemele Prima Casă să fie de 50% din valoarea creditului, a declarat directorul general al băncii, Dominic Bruynseels.

43 afișări
Imaginea articolului BCR: Discutăm cu Guvernul despre "Prima Casă 3". Dorim garanţii de 50% de la stat

BCR: Discutăm cu Guvernul despre "Prima Casă 3". Dorim garanţii de 50% de la stat (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Ceea ce mi-ar plăcea să facă Guvernul ar fi să ne dea o garanţie de 50%, pentru că atunci am putea măcar să dublăm mărimea programului şi să punem creditele ipotecare la dispoziţia mai multor oameni", a declarat şeful BCR.

BCR a acordat până acum peste 10.000 de credite în programele Prima Casă 1 şi 2, în valoare totală de 430 milioane euro, având o cotă de piaţă de 35% pe aceste scheme ale guvernului.

Prin programul "Prima Casă", Guvernul garantează creditele pentru cumpărarea unei locuinţe în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii vor avea o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casă" au o rată a dobânzii EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici