BCR iese din Prima Casă 3. Băncile au început să se bată în lansări de credite ipotecare alternative

Veşti bune şi nu prea. Până să apară Prima Casă 4, băncile au început să se bată în lansări de credite ipotecare alternative. Până aici lucrurile stau bine, dar pentru că preiau garanţia pe care trebuia să o asigure statul, partea proastă este că au ajuns să ceară un avans minim de 10% adică dublu faţă de cel din programul guvernamental. În plus, şi dobânzile sunt mai usturătoare.

152 afișări
Imaginea articolului BCR iese din Prima Casă 3. Băncile au început să se bată în lansări de credite ipotecare alternative

BCR iese din Prima Casă 3. Băncile au început să se bată în lansări de credite ipotecare alternative (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

BCR, cea mai mare bancă din România şi instituţia de credit cel mai puternic implicată în Programul guvernamental Prima Casă, a terminat fondurile pentru acordarea de împrumuturi în acest program şi până la Prima Casă 4 lansează un împrumut - punte, în care avansul se triplează, potrivit informaţiilor centralizate de incont.ro.

Noul imprumut al BCR este doar pentu cei care au deja dosarul depus la bancă pentru Prima Casă 3 şi nu au mai apucat banii, asta pentru ca împrumutul ipotecar - standard este şi mai scump.

Astfel, BCR le ofera clienţilor, din care o parte au şi avansul dat şi riscă sa-l piarda, un credit ipotecar cu avans minim de 15% şi dobânzi similare cu cele din Prima Casa adica 3,75% plus EURIBOR dacă îţi primeşti salariul la bancă sau 3,95% plus EURIBOR dacă nu.

Celelalte costuri sau comisioane ramân la nivelurile din Prima Casă 3.

Citeşte mai multe despre creditele ipotecare alternative la Prima Casă pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici