BCR şi Immofinanz au semnat transferul Bucharest Financial Plaza, pentru aproximativ 36 mil. euro

Banca Comercială Română a finalizat transferul de proprietate asupra clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, către Immofinanz, valoarea tranzacţiei fiind de aproximativ 36 de milioane de euro, anunţă banca.

314 afișări
Imaginea articolului BCR şi Immofinanz au semnat transferul Bucharest Financial Plaza, pentru aproximativ 36 mil. euro

BCR şi Immofinanz au semnat transferul Bucharest Financial Plaza, pentru aproximativ 36 mil. euro

Immofinanz intenţionează să reamenajeze proprietatea, cu spaţii de înaltă calitate şi cu nivel de certificare a construcţiei pentru dezvoltare durabilă Gold sau un alt nivel superior.

„Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltarea urbană recentă. Clădirea a fost ridicată ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluată de BCR. Această proprietate permite utilizări multiple şi oferă acces excepţional la spaţii retail, restaurante şi alte zone de relaxare din centrul Bucureştiului. Suntem încântaţi că avem un partener de încredere în Immofinanz, un grup imobiliar cu o experienţă îndelungată în România şi unul dintre cei mai mari clienţi de tip corporate ai Erste Group. Immofinanz, care este un dezvoltator imobiliar de înaltă calitate în Europa, are capacitatea de a transforma acest obiectiv şi de a-i valorifica şi mai mult potenţialul”, a declarat Michael Werner, Real Estate Management Executive Director în cadrul BCR.

„Acest acord reprezintă un pas important pentru Immofinanz în vederea consolidării portofoliului de birouri de înaltă calitate şi a brandului de birouri myhive în Bucureşti. În cadrul procesului de modernizare propus, am luat în considerare un spaţiu mai mare pentru zona publică şi o terasă verde, care credem că va deveni rapid un punct de atracţie extrem de atrăgător pentru bucureşteni”, a declarat Dietmar Reindl, COO Immofinanz.

Clădirea Bucharest Financial Plaza este amplasată în aproprierea KM-ului 0 al Bucureştiului, lângă Centrul Vechi şi se întinde pe o suprafaţă de 26.300 m2. Proprietatea a fost finalizată în 1998 şi a fost modernizată în 2012.

BCR şi-a mutat sediul în 2020, într-un spaţiu cu o suprafaţa de 14.400 m2, localizat în Business Garden Bucharest.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici