Belgia a deblocat conturi ale misiunilor diplomatice ruse de pe teritoriul său

Belgia a deblocat conturi ale ambasadei Rusiei din Bruxelles, precum şi ale reprezentanţelor diplomatice ruse la UE şi NATO, după ce Moscova şi-a exprimat nemulţumirea, a anunţat sâmbătă ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, citat de BBC News Online.

253 afișări
Imaginea articolului Belgia a deblocat conturi ale misiunilor diplomatice ruse de pe teritoriul său

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Aflat în vizită în China, Didier Reynders a declarat că Belgia va debloca parţial conturi aparţinând ambasadelor ruse pe teritoriul său care au fost îngheţate pentru a pune în aplicare o decizie a justiţiei.

"A fost găsită o soluţie pentru deblocarea cu prioritate a acelor conturi ce permit funcţionarea ambasadelor. Şi restul va urma", a declarat el.

Şi autorităţile franceze au pus sub sechestru active ale statului rus din 40 de conturi bancare, dar măsurile au fost anulate ulterior.

Măsurile au fost generate de o decizie a Curţii de arbitraj de la Haga într-un litigiu dintre compania Iukos şi statul rus, care trebuie să achite compensaţii de 44 de miliarde de euro.

În replică, Moscova a ameninţat că va bloca active belgiene din Rusia. "Dacă Belgia nu va anula măsurile, vom fi forţaţi să adoptăm măsuri adecvate împotriva proprietăţilor ambasadei belgiene din Moscova", a comunicat Ministerul rus de Externe.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat sâmbătă că Moscova "îşi va apăra interesele pe calea justiţiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici