Benzina rămâne la putere în România | Eurostat: Ţara noastră, la coada clasamentului privind combustibilii alternativi

În România şi în alte 12 state membre UE, în 2017, peste jumătate din autoturisme erau echipate cu motoare pe benzină, arată datele publicate joi de Eurostat.

511 afișări
Imaginea articolului Benzina rămâne la putere în România | Eurostat: Ţara noastră, la coada clasamentului privind combustibilii alternativi

Benzina rămâne la putere | Eurostat: România, la coada clasamentului privind combustibilii alternativi

Ponderea cea mai mare a autoturismelor echipate cu motoare pe benzină era în Cipru (84%), Finlanda (74%), Danemarca (69%), urmate de Ungaria, Malta, Germania şi România, unde potrivit datelor din anul 2015, erau 5,155 milioane autoturisme din care 3,242 milioane (62,8%) erau echipate cu motoare pe benzină şi 1,906 milioane cu motoare diesel.

În schimb, ponderea autoturismelor echipate cu motoare diesel era mai mare de 50% în Franţa (68%), Lituania (67%), Luxemburg (62%), Belgia (58%), Spania şi Austria (ambele 57%), Letonia şi Portugalia (ambele cu 56%) precum şi în Irlanda (53%).

Utilizarea, combustibililor alternativi precum electricitate, gaze naturale, biocombustibili şi altele este cea mai ridicată în Polonia (15%), Lituania (9%), Italia şi Letonia (ambele 8%). La acest capitol, România este la coada clasamentului în condiţiile în care, în anul 2015, erau doar 7.000 de autoturisme care utilizau combustibili alternativi, adică mai puţin de 1% din cele 5,155 milioane autoturisme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici