Benzinarii de pe Coasta de Vest încep să închidă staţiile, din cauza crizei de aprovizionare

Proprietarii de benzinării din Los Angeles şi împrejurimi au început să închidă staţii din cauza unei crize severe de aprovizionare pe Coasta de Vest a Statelor Unite, care a împins preţurile din regiune la maxime record.

484 afișări
Imaginea articolului Benzinarii de pe Coasta de Vest încep să închidă staţiile, din cauza crizei de aprovizionare

Benzinarii de pe Coasta de Vest încep să închidă staţiile, din cauza crizei de aprovizionare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O benzinărie Costco din Simi Valley, la 60 kilometri nord-vest de Los Angeles, a rămas fără benzină standard şi a început să vândă stocul de carburant premium la preţ de standard, a declarat vicepreşedintele companiei, Jeff Cole, citat de Bloomberg.

Costco, unul dintre cei mai mari retaileri din SUA, nu are de unde să-şi aprovizioneze benzinăriile din zonă, a spus el.

Criza de aprovizionare cu benzină de pe Coasta de Vest a împins diferenţa dintre preţul de referinţă măsurat la Los Angeles şi cotaţia de pe bursa de mărfuri de la New York la 1,15 dolari, cu 70 de cenţi peste cotaţia de săptămâna trecută, potrivit datelor Bloomberg.

La benzinăriile din California, preţul benzinei a crescut miercuri cu 8,3% la 4,315 dolari pe galon, cu 53,1 cenţi peste media naţională de 3,784 dolari pe galon.

Criza este cauzată de un cumul de evenimente, începând cu închiderea unui oleoduct Chevron în luna septembrie, urmată pe 1 octombrie de o cădere de tensiune în reţeaua de electricitate care a scos din funcţiune o rafinărie a Exxon Mobil.

Exxon anticipează că va reporni rafinăria săptămâna viitoare, iar oleoductul Chevron rămâne în verificări pe o perioadă nedeterminată din cauza unor defecţiuni.

Alte două rafinării, operate de compania Phillips 66, vor intra în revizie în cursul lunii octombrie, iar rafinăria Chevron de la Richmond, cea mai mare unitate din nordul Californiei, continuă să funcţioneze la capacitate redusă după un incendiu care a avut loc la începutul lunii august.

Un benzinar din zona North Hollywood se plânge că aprovizionarea îl costă 4,75 dolari pe galon, preţ care elimină orice speranţă la profit.

"Vineri începem să închidem pompe. Nu are sens să ţinem deschis", a spus antreprenorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici