Berceanu: În iulie 2011 va fi finalizată modernizarea căii ferate Bucureşti-Constanţa

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi că în luna iulie a anului viitor va fi finalizată modernizarea căii ferate Bucureşti - Constanţa, distanţa urmând să fie parcursă în două ore şi jumătate.

38 afișări
Imaginea articolului Berceanu: În iulie 2011 va fi finalizată modernizarea căii ferate Bucureşti-Constanţa

Berceanu: În iulie 2011 va fi finalizată modernizarea căii ferate Bucureşti-Constanţa (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Lucrările avansează mai rapid şi în luna iulie 2011 vom circula cu viteza proiectată (160 kilometri pe oră - n.r.), pe cale dublă electrificată", a spus Berceanu.

Întrebat de datoriile pe care CFR le are faţă de constructorii proiectului, ministrul a răspuns că "nu sunt datorii, ci probleme de dispută".

"Acolo sunt probleme de dispută. Noi considerăm că au întârziat foarte mult, iar ei consideră că noi ar trebui să-i plătim suplimentar", a arătat Berceanu.

El a adăugat că disputele au încercat să fie soluţionate într-un "comitet", dar nu s-a ajuns la niciun rezultat, urmând ca pasul următor să fie instanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici