Berceanu: Proiectul de autostradă Târgu Mureş - Iaşi ar putea începe după 2012

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că după 2012 ar putea începe proiectul de autostradă care să facă legătura între Transilvania şi Moldova, între Târgu Mureş şi Iaşi, dar că înainte sunt prevăzute alte proiecte.

119 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Proiectul de autostradă Târgu Mureş - Iaşi ar putea începe după 2012

Berceanu: Proiectul de autostradă Târgu Mureş - Iaşi ar putea începe după 2012 (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Silviu Matei)

"Există un proiect de autostradă de la Târgu Mureş la Iaşi, are 308 kilometri, e un proiect de viitor, e o porţiune foarte complicată, noi am mers pe ideea de a face un proiect de autostradă şi după aceea să lucrăm mai întâi o bandă, ca pe o şosea naţională cu două benzi şi după asta să facem cealaltă bandă, din proiect să fie făcut să se poată lucra în felul acesta pentru că altfel nu avem capacitatea financiară să lucrăm", a spus ministrul Berceanu.

Potrivit lui Berceanu, în aceste zile ar putea fi finalizat contractul pentru primul tronson de autostradă în concesiune, Braşov-Comarnic, iar apoi vor urma şi altele.

"Dacă reuşim să semnăm în următoarele zece zile contractul atunci imediat după aceea pot să lansez un program mai amplu care conţine mai multe concesiuni. Este un contract foarte complicat şi eu nu vreau un contract de genul Bechtel. Dacă nu reuşim să facem un contract foarte corect şi de care să fiu eu sigur din punct de vedere al statului român, e un contract de concesiune pe 30 de ani şi nu mă joc, atunci mai negociem", a spus Berceanu.

Potrivit lui Berceanu, dacă acest contract va fi semnat atunci va începe tot programul care cuprinde porţiunea Piteşti - Sibiu, centura ocolitoare mare a Capitalei şi după 2012 lucrări de perspectivă, printre care şi autostrada Târgu Mureş - Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici