Berceanu: Sunt întârzieri de 6-9 luni la Autostrada Timişoara-Arad, contractul s-ar putea rezilia

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că sunt întârzieri de nouă luni la centura în regim de autostradă de la Arad şi de şase luni la tronsonul de autostradă din Timiş, iar constructorul vrea modificarea unor soluţii tehnice, astfel că ministerul ar putea cere rezilierea contractului.

40 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Sunt întârzieri de 6-9 luni la Autostrada Timişoara-Arad, contractul s-ar putea rezilia

Berceanu: Sunt întârzieri de 6-9 luni la Autostrada Timişoara-Arad, contractul s-ar putea rezilia (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că întârzierile la "bypass"-ul de la Arad - centura de 12 kilometri a oraşului în regim de autostradă - sunt de nouă luni, iar cele de la tronsonul din Timiş al Autostrăzii Timişoara-Arad sunt de şase luni.

"Ambele porţiuni de autostradă sunt întârziate. Bypass-ul de la Arad are întârzieri de nouă luni, iar porţiunea de aici de şase luni. Şi mai e o problemă mai veche, care trebuie desfiinţată. La licitaţii se oferă preţuri foarte mici, ca să se câştige licitaţia. La licitaţii vin firme care au făcut autostrăzi multe, dar în Spania, în Portugalia. În România au 13 persoane, fără echipament, fără angajaţi, dar se prezintă cu zestrea de acolo, de la 3.000 de kilometri. Şi atunci câştigă firme care au un istoric şi subcontractează tot", a spus Berceanu.

Pe de altă parte, el a afirmat că firmele "trag de timp", cerând schimbarea soluţiilor tehnice "pentru a creşte preţul".

"După ce câştigă, încep să tragă de timp, pentru ca să crească preţul. Aşa ceva s-a întâmplat şi aici, ceva mai mult la Arad, ceva mai puţin aici, în Timiş. Cer schimbarea soluţiilor tehnice care sunt prevăzute într-o documentaţie foarte stufoasă", a explicat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a declarat că a mers la Timişoara pentru a-i atenţiona încă o dată pe constructorii Autostrăzii Timişoara - Arad să se ţină de lucrări, deoarece în caz contrar se va ajunge chiar la rezilierea contractelor.

"Astfel de lucruri trebuie să înceteze şi să ne ţinem de lucrări. Dacă nu se doreşte, reziliem contractele", a spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor a vizitat, joi dimineaţă, în Timiş, şantierul centurii ocolitoare a municipiului Timişoara, al Autostrăzii Timişoara - Arad şi Vama Stamora Moraviţa. Ulterior, el va merge în judeţul Arad.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, în 3 iunie, la Calafat, că instituţia pe care o conduce vrea să rezilieze contractul încheiat cu compania spaniolă FCC Construction pentru realizarea segmentului de autostradă Timişoara - Arad, întrucât lucrările stagnează.

Segmentul de autostradă Arad-Timişoara necesită costuri de 270 milioane euro, sumă care include şi construcţia centurii Arad. Licitaţia a fost câştigată de companiile FCC din Spania şi Astaldi din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici