Berlinul analizează opţiunea reducerii taxelor pe venit şi corporative, pentru stimularea economiei

Guvernul Germaniei analizează posibilitatea reducerii impozitelor pe venit şi a taxelor corporative, pentru stimularea relansării activităţilor economice, arată un document obţinut de agenţia DPA şi de publicaţia Die Welt.

234 afișări
Imaginea articolului Berlinul analizează opţiunea reducerii taxelor pe venit şi corporative, pentru stimularea economiei

Christian Lindner, ministrul german de Finanţe, consideră că, în actualul context economic marcat de inflaţie şi de blocaje în reţelele de aprovizionare, este necesară o reducere a taxelor.

Lindner le-a cerut experţilor din Ministerul Finanţelor acţiuni pentru accelerarea relansării economice şi pentru intensificarea competitivităţii Germaniei pe plan internaţional. "Alături de aceste măsuri avem şi opţiunea reducerii generale a impozitelor pe venit şi a taxelor corporative", arată un proiect al Ministerului de Finanţe de la Berlin.

Printre opţiuni se numără şi eliminarea taxei generale de solidaritate. Iniţiativa a fost confirmată de oficiali guvernamentali citaţi de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Planurile lui Christian Lindner, membru al Partidului Liber-Democrat (FDP, liberal), au atras critici din partea partenerilor de guvernare din Alianţa '90/Verzi şi din Partidul Social-Democrat (SPD), care nu au fost consultaţi.

"Avem într-adevăr nevoie de o schimbare a modelului economic şi a politicilor financiare, dar nu avem nevoie de propuneri pe care ministrul Finanţelor să le formuleze în perioada sărbătorilor pentru electoratul FDP. Mai mulţi bani distribuiţi celor bogaţi nu generează nicio dinamică economică", a reacţionat Andreas Audretsch, adjunctul liderului grupului parlamentar al Alianţei '90/Verzi din Bundestag, potrivit publicaţiei Der Spiegel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici