Bernanke: Economia SUA trebuie să crească mai rapid pentru reducerea şomajului

Economia Statelor Unite trebuie să crească mai rapid pentru a produce suficiente locuri de muncă care să determine reducerea ratei şomajului, a declarat luni preşedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke.

104 afișări
Imaginea articolului Bernanke: Economia SUA trebuie să crească mai rapid pentru reducerea şomajului

Bernanke: Economia SUA trebuie să crească mai rapid pentru reducerea şomajului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bernanke a arătat de declinul ratei şomajului, de la 9,1% vara trecută la 8,3% în februarie, a fost într-o anumită măsură nesincronizat cu ritmul creşterii economice.

PIB-ul SUA a urcat cu 3% în trimestrul al patrulea din 2011, dar se anticipează că avansul a încetinit sub 2% în primele trei luni ale acestui an.

"Scăderea în continuare a şomajului, într-o manieră semnificativă, va necesita probabil o creştere mai rapidă a producţiei şi cererii, din partea populaţiei şi companiilor, proces care poate fi susţinut prin menţinerea unor politici de susţinere", a spus Bernanke la o reuniune a Asociaţiei Naţionale pentru Economie.

Şeful Fed a reiterat temeri legate de şomajul de lungă durată, dar a contestat ideea că mare parte a problemei este de natură structurală, care nu poate fi rezolvată prin politica monetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici