Biden: Parabola cu ocaua lui Cuza arată cum gândesc investitorii despre piaţă

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, s-a referit, miercuri, în discursul susţinut la Palatul Cotroceni, la ocaua lui Cuza, arătând că este o parabolă care spune de fapt ce gândesc investitorii despre piaţă.

844 afișări
Imaginea articolului Biden: Parabola cu ocaua lui Cuza arată cum gândesc investitorii despre piaţă

Joe Biden (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Recent am auzit o poveste veche, în care Cuza, fondatorul României moderne, se spune că s-a deghizat ca ţăran şi s-a dus la piaţă şi a pretins că cumpără lapte de la un negustor care păcălea clienţii folosind două măsuri diferite, una mare, pe care o arăta clienţilor, una mică, cu care de fapt măsura laptele pe care îl cumpărau. Cuza a spus cine este, l-a confruntat pe negustorul necinstit şi l-a obligat să mergă prin piaţă cu cele două măsuri ca să vadă fiecare măsura adevărată şi falsificată. Nimeni nu mai cumpăra de la el", a spus Biden.

Oficialul american a adăugat că este o parabolă care arată cum gândesc investitorii despre piaţă. "Este o parabolă, însă spune mult de fapt cum se gândesc investitorii de astăzi despre piaţă. Ei vor să facă business acolo unde sunt trataţi echitabil şi ştiu să deosebească măsura adevărată de măsura falsă. Desigur, niciun conducător, fie Cuza, fie din timpul nostru, nu poate să facă acest lucru singur", a adăugat Biden.

Vicepreşedintele SUA a mai arătat că s-a preocupat de această probelemă în întreaga lume şi că a învăţat că trebuie să fie judecători, poliţişti, procurori fără frică şi liderii din comunitatea de afaceri să lupte împotriva corupţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici