Biden pleacă din Orientul Mijlociu fără prea multe promisiuni. Ministrul saudit de Externe: OPEC+ va evalua piaţa petrolului şi va face ceea ce este necesar

Ministrul de externe al Arabiei Saudite a declarat că la summitul americano-arab de sâmbătă nu s-a discutat despre petrol şi că OPEC+ va continua să evalueze condiţiile de pe piaţă şi să facă ceea ce este necesar.

1253 afișări
Imaginea articolului Biden pleacă din Orientul Mijlociu fără prea multe promisiuni. Ministrul saudit de Externe: OPEC+ va evalua piaţa petrolului şi va face ceea ce este necesar

Biden pleacă din Orientul Mijlociu fără prea multe promisiuni. Ministrul saudit de Externe: OPEC+ va evalua piaţa petrolului şi va face ceea ce este necesar

"Nu a existat nicio discuţie despre petrol la summit", a declarat prinţul Faisal bin Farhan Al Saud într-o conferinţă de presă, adăugând că au existat discuţii cu Statele Unite şi cu naţiunile consumatoare despre petrol tot timpul, potrivit Reuters.

Oficialii americani au declarat că preşedintele Joe Biden va discuta despre securitatea energetică cu liderii producătorilor de petrol din Golf în timpul vizitei sale şi speră să vadă mai multe acţiuni din partea OPEC+ pentru a creşte producţia, dar este puţin probabil să existe anunţuri bilaterale în urma discuţiilor.

Statele Unite sunt nerăbdătoare să vadă dacă Arabia Saudită şi partenerii săi din OPEC pompează mai mult petrol pentru a ajuta la domolirea preţurilor la petrol. OPEC+, din care face parte şi Rusia, se reuneşte următoarea dată pe 3 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici