Bilanţul la doi ani al guvernului Ponta în 10 indicatori economici

Guvernul Ponta a reuşit în cei doi ani de guvernare să accelereze ritmul de atragere a fondurilor europene, a obţinut creştere economică cumulată de 4,1%, dar a eşuat la debirocratizarea administrativă, la crearea de noi locuri de muncă şi la strângerea de venituri la buget - fiind nevoit să introducă noi taxe.

476 afișări
Imaginea articolului Bilanţul la doi ani al guvernului Ponta în 10 indicatori economici

Bilanţul la doi ani al guvernului Ponta în 10 indicatori economici (Imagine: Shutterstock)

Fondurile europene atrase au crescut de la 1,6 miliarde de euro la 6,8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că în doi ani au intrat în economie circa 5,2 miliarde de euro de la UE.

Creşterea economică din 2013, de 3,5%, a depăşit toate aşteptările.

Însă crearea de locuri muncă este dificilă - doar 95.000 de slujbe noi s-au adăugat între mai 2012 şi aprilie 2014, numărul de salariaţi în economie fiind în prezent de circa 4,396 milioane.

Guvernul Ponta nu a dorit să deranjeze prea mult joburile celor angajaţi la stat – doar 13.000 de posturi restructurate în cei doi ani, în condiţiile în care guvernul Boc a micşorat numărul bugetarilor cu 200.000 în mandatul său din 2009-2012.

Citeşte mai multe despre bilanţul guvernului Ponta pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici