Bilanţul scumpirilor la poliţele RCA după falimentul City Insurance

Declanşarea procedurii falimentului în cazul City Insurance, care a fost lider al pieţei asigurărilor, a fost punctul critic al pieţei RCA, care a dus la o creştere bruscă a preţurilor poliţelor, asigurătorii ştiind că vor trebui să preia mai mult risc.

4339 afișări
Imaginea articolului Bilanţul scumpirilor la poliţele RCA după falimentul City Insurance

Bilanţul scumpirilor la poliţele RCA după falimentul City Insurance

În timp ce unii asigurători RCA, din cei şapte rămaşi, care aveau tarife mici, au ajuns la preţuri duble sau aproa­pe triple, alte companii le-au men­ţinut aproximativ pe aceeaşi linie, scrie ZF.

Preţurile RCA au crescut ajun­gând în ianuarie 2022 la peste 1.100 de lei pentru o poliţă pe 6 luni.

Com­parativ, înaintea concretizării pro­ble­melor City Insurance, cel mai mic preţ oferit de asigurătorii RCA cobora chiar sub 500 lei.

Deşi preţurile la poliţele RCA s-au dublat, chiar triplat într-o perioa­dă foarte scurtă de timp în cazul unor asi­gurători care aveau preţuri mici, ma­rea majoritate a jucătorilor din pia­ţă sunt de părere că această creş­te­re a fost modul pieţei de a se echi­libra în ce­ea ce priveşte posibili­ta­tea compa­niilor de acoperi riscul asigurat, având în vedere o rată a daunei combinată de peste 100%, ceea ce înseamnă că aduce pierderi pentru asigurători.

Tarifele pot continua să crească în perspec­tivă având în vedere şi majo­ra­rea contribuţiei asigurătorilor la Fon­dul de Garantare a Asigura­ţilor, pen­tru a majora resursele ne­ce­sare despă­gubirilor în cazul City Insurance.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici