Bill Gates cumpără lanţul hotelier Four Seasons cu 2,2 miliarde de dolari

  • După divorţul de soţia Melinda, anunţat în urmă cu câteva luni, Bill Gates se concentrează puternic pe afaceri.
  • Omul de afaceri a pus ochii pe unul dintre cele mai renumite şi exclusiviste branduri hoteliere din lume.
  • Fondatorul Microsoft a cumpărat acţiuni la lanţului Four Seasons, devenind acţionar majoritar.
2087 afișări
Imaginea articolului Bill Gates cumpără lanţul hotelier Four Seasons cu 2,2 miliarde de dolari

Bill Gates a cumpărat lanţul hotelier Four Seasons cu 2,2 miliarde de dolari

2,2 miliarde de dolari pentru a prelua turismul de lux. De cealaltă parte a mesei s-a aflat prinţul sud-african Alwaleed bin Talal, care şi-a vândut jumătate din participaţia la Four Seasons Holdings în schimbul celor 2,2 miliarde de dolari oferite în numerar de Gates.

Cu acţiunile achiziţionate de la Alwaleed, magnatul american creşte astfel de la 47,5% la 71,25% din acţiuni. Cei doi miliardari s-au alăturat împreună la Four Seasons Holdings în 2007, când, prin intermediul firmelor de investiţii respective, Gates 'Cascade Investment şi Alwaleed's Kingdom Holdings, au achiziţionat 47,5% din acţiuni.

Fondatorul istoric al lanţului hotelier, antreprenorul canadian Isadore Sharp, rămâne un acţionar minoritar, cu restul de 5% din pachet.

Încheierea formală a acordului este aşteptată în ianuarie.

Investiţia reprezintă un semn al încrederii pe care Gates o acordă turismului de lux, unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia Covid-19.

Four Seasons înseamnă 121 de hoteluri în staţiuni din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici