Bill Gates investeşte în România. Legăturile miliardarului cu ţara noastră

  • Bill Gates a investit 8,7 milioane de dolari în Fondul Proprietatea, scrie ZF
  • Societatea Fondul Proprietatea este listată şi la Bursa de la Londra
  • Bill Gates are expunere şi la eMAG, PayU, OLX, Fashion Days şi Autovit
61972 afișări
Imaginea articolului Bill Gates investeşte în România. Legăturile miliardarului cu ţara noastră

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Bill Gates, a investit aproape 9 milioane de dolari în Fondul Proprietatea. Societatea comercială, care este înfiinţată de Guvernul României în 2005, este listată şi la Bursa de la Bucureşti, dar şi la cea de la Londra.

Ce înseamnă această investiţie a miliardarului Bill Gates?

Înseamnă că miliardarul american are expunere indirectă la companii foarte importante pentru România, cum ar fi Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica. Fondul Proprietatea este acţionar direct pentru aceste companii. În funcţie de evoluţia acestor societăţi, Bill Gates poate câştiga bani, dar riscă şi pierderi.

Legăturile lui Bill Gates cu România

Miliardarul american a investit şi în compania sud-africană Naspers, companie care este acţionar majoritar pentru cel mai mare retailer online din România - eMag.

În afară de eMag, Naspers deţine în România şi OLX, Fashion Days sau Autovit.

Bill Gates are 65 de ani şi o avere de aproape 150 de miliarde de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici