Bitcoin a depăşit luni valoarea de 7.000 de dolari

Bitcoin a depăşit luni valoarea de 7.000 de dolari, cel mai mare nivel din ultimele nouă luni, moneda virtuală recăpătându-şi suflul pierdut în prima parte a lui 2019, informează Reuters.

587 afișări
Imaginea articolului Bitcoin a depăşit luni valoarea de 7.000 de dolari

Bitcoin a depăşit luni valoarea de 7.000 de dolari/ HEPTA

Bitcoin a înregistrat o creştere de 1,1%, la 7.056 de dolari pe Bitstamp, după ce sâmbătă a crescut cu 14%, a doua cea mai mare creştere zilnică din acest an, atingând cea mai mare valoare de la începutul lunii august.

Analiştii şi traderii au declarat că această creştere nu este rezultatul unor noi factori.

David Thomas, broker al companiei GlobalBlock, a declarat că depăşirea pragului de 6.000 de dolari de săptămâna trecută a alimentat interesul investitorilor.

Alţi participanţi invocă un sentiment de suport generat de furtul de 40 milioane de dolari de la una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar crypto, Binance, care a avut loc săptămâna trecută.

Bitcoin aproape că şi-a dublat preţul anul acesta, accentuând volatilitatea criptomonedei, care a avut un an dificil în 2018. Anul trecut, bitcoin a pierdut aproape trei sferturi din valoarea sa, pe fondul unei reglementări stricte în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici